Tuesday, December 25, 2012

cemburu ?

cemburu ? jangan tipulah korang x penah cemburu.. hahaa.. mmg org x akan percaya .. cemburu tu bkn nyer cemburu sebab pakwe je kan ? boleh je cemburu sbb org tu pandai . orang tu slalu dapat pointer tinggi .. kan, kan ? hahaha...  tapi ade kan sesetngh orang yg jeles bila kawan rapat dia rapat ngn org laen lbih2 lgi dngn orang yg dia x suka .. ish3.. x patut kan? kita x boleh halang sapa2 untuk berkawan . suka hati die0rng la kan ? hidup mereka. peduli apa ? tapi ade jugak yg cemburu sbb pakwe makwe.. ade ke patut ,, sebab cemburu je , gaduh . cemburu je baling-baling barang.. cemburu je nak bunuh diri lah itu lah inilah.. ish3.. ni lgi x patut.. x dak guna bunuh diri.. penat-penat buat baek sbb nk msuk syurga aleh2 trus msuk neraka sbb bunuh diri.. orang ckp cemburu tu tnda nyer syg .. tapi kalau da cmburu buta dah tahap parahh sebab takut2 timbul fitnah .. fikir yg bukan2 ... x salah kalau nk cemburu pun tapi berpada2 lah... jgn la sampi tinbulkan dosa pulakk... tetiba rasa nk jerit pulakk..nk jerit dekat sini boleh tak ?
       urghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
hahahaa.. cukup lah tu .. hehhee.. chaw lu ! c u ! ^_^

Thursday, December 13, 2012

HarimauMalaya !

heyy . ta0 x smalam malaysia vs thailand ? huh .. skit hati btul tng0k ref die .. ntah  ape2 .. 0rng laen buat slh  team malaysia dpt kat kuning then dapat kad merah .. terus x ley maen .. kesian .. nampak sngt ref berat sebelah .. tak payah la kejam sngt !  skit hati nk tng0k .. takut .. team thailand asyik asak gawang g0al je .. tekanan oo00. separuh masa pertama satu g0al pun tak de .. then masuk masa ke2 ,, da lama jugakk , thailand  masuk satu .. farizal da kuar dulu .. kalau die stay kat blkng msti b0leh tahan .. tapi nk buat cmne .. da masuk .. terima je lahh .. pastu da nk saat2 akhir masuk lagi .. time 2 nampak farizal sedeyy .. mana tak nyer .. die slah jaga ... die jaga pnjuru belah kanan tapi masuk belah kiri .. time 2 mmg da rasa x de harapan daa..  malaysia bnyk gak try tapi tak berjaya ... tak de rezeki .. and last bile ref tiup visel ,, kenyataan nyer malaysia tewas dengan thailand .. waktu sume 0rng tngh salam , farizal ddk je kat dpn tiang goal .. waaa.. kesian die .. msti die rasa slah die kan? yer la  ,, kalau netball GS la plng penting .. kalau b0la spk pnjga g0l la yg pnting .. pemain da pnt2 ,, s0 pnjaga g0l kenalah jaga spya x masuk .. ermm .. tak pe laa.. bkn slh die pun .. da mmg x de rezeki .. hehe .. btw , farizal tu kwn abg sye .. dulu2 die pnah dtg umah .. tapi waktu tu sye kecik lagi .. rumah pun , rumah lama ... tak de rezeki untuk ta0n ni.. tapi.. bkn bermakna rakyat malaysia kena damm team harima malaya.. die0rng da try ..cume nk buat cm mana .. mmg bukan rezeki kita .. adat permainan .. kadang kala kita kalah ,, x semstinya kita akan mng selalu .. lgipula ,, untuk berjaya kita perlu belajar drpd kesilapan.. kslapn dulu yang buat kite smkin hebat pada masa akan dtg .. G0 harimau malaya .. truskan usaha yer ! :))))

131212

setelah sekian lama tnggalkan blog ni , hari ni baru berpeluang nk update skit .. smalam 131212... x delah cntik sngt tarikh tu .. hahaha .. btw , smalam sye dapat ank buah baru  .. untuk kali ke 3 ! hahaa.. c0mel .. kami sume agak pempuan tapi sbnrnye laki2.. nk buat cmne da mk ayah nyer x bgta0 jantina .. ish3.. kan da buat sume o0rng berharap ! ape daa.. kalau pempuan sng skit .. b0ley bli mcm2 .. ish3 .. x apa laa.. yang penting da selamat .. lahirlah s0rng lgi hamba Allah dimuka bumi ini ... jadi anak yang baek yer sanyang .. jangan ikut perangai abang awak tu .. nnti birat2 badan ! .. :) nama ? x ta0 .. mak bapak die x ckp pulakk.. tunggu je lah . surat beranak pun tak b0leh nk buat sbb sijil nikah tak bawak balik sekali .. ish3 .. apee daa..