Tuesday, October 15, 2013

pray 4 me

X ade yg msthil dlm hidup ni kan.. kalau kita da brusaha... da ikhtiar... da buat sgala2 nya... x mustahil kjayaan itu akan jadi milik kita... aku ade kenal srg bdk ni... bdx mrsm kuantan.. f4...pmr dia 8a.. weii!!! Bi die superb syeh.. msthil la x cmburur... rezeki die.. tapi aq x yakin dpt 8a.. semua tu sbb bi la... urghhh... mcm mana ni..aiyoo... i just hope .. aku x kcwa kan sape2 yg mghrap aku dpt 8a... mmgla nk 8a .. tapi x brapa nk ykin dpt 8a.. tapi mana tahu ade keajaiban... waaa.. graf turun.. waaa.. mmg brsyukur giler laa... but i know.. ak da buat shabis baik aku... aku da jwab sehabis mampu aku... yg lain nyer aku berserah je.. se,oga lmbut hatu pmriksa tu tanda.. x mau yg straight sngt... payah dpy mrkah nnti... okay?.. hehe... aku x harap kan ape2 pun kalau dpt 8a.. tapi kalau ade orng nk bgi aku sedia untuk terma... hahaha... btw.. pray for me kayy...

raya haji :)

Hallo... what up?
Selamat ary raya aidil adha... ahahaha.. tahun ni punyer smbutan ... ermmm.. mcm something fishy...  hahaa...atau mgkin taun lps punyer raya aku x blik n9... hahaha. So , how smbutan? Kalau kat ngi kln or tngganu msti meriah kan...korban... bape bnyk lmbu kene korban.. kat sini 3 je... actually, bnyk perkara yg brlaku time ni.. so marilah hayati... hahaa...

Wednesday, August 14, 2013

hye...

nak tahu something ? tadi aku usha blog someone ni .. peh ! best kut.. english ! superb laaa.. pmr 8a .. weii .. tapi graduate tpng 3.45 x silap... aku akan cube lawan dia.. walaupun x thu siapa dia.. tapi aku  nk lawan pmr ngn tpng dia... pmr ? insyaAllah boleh dpt 8.. kalau ade rezeki.. tpng ? aku harap aku dpt kalahkan dia... hahaa.. lpng kurang pun nk dpt 3.5 above.. x nk kurang .. gtapi kalau boleh nk la 3.8.. 4flat mmg x la kut.. hahaha.. btw.. gtg laaa.. selamat hari raya..

Sunday, August 4, 2013

masa terus pergi tinggalkan kita

Halo,halo,,halo.. setelah skian lama.. harini baru boleh update. Hahahha.. sedar x sedar da dkt nk raya... sedar x sdr jugak aku dah nk trial. Waaaa... manyak takut maa... nmpk cam sng tpi ssh tahap gaban... hahha... wat masa ni,, sejarahla yg plng kritikal.. waaa... x pe2... kita releasekan tension dulu... ow... lupe nk citer..smlm pgi buka kat hotel... hahaha.... sekali sekala orng blnja... pergi jelah kan ? Best laa... tapi x de la mkn suma... tpi best tngok orng2 yg dtg.... mmg dieon mkan ssuai dngn harga yang dieong byar.. skjap2 bangun.. hahhaha.. pelik jugakk.. x knyng2 ke ?? Perut bocor ea ??  Hahhahaa.... btw,, smlmlaa kali pertama aku try sushi... sdp laa.. tpi smlm x bnyk.. tpi x tahu la kut2 time aku ambik tu mmg da nk abis.. tapi not bad laa.. tekak aku boleh tima lgi... hahhaha... so,, pasni boleh la try mkn lagi.. hahaha.. oklah.. gtg... just nk ucap selamat hari raya maaf zahir dan batin!!!

Friday, July 26, 2013

selamat mnyambut bulan ramadhan

assalamualaikum..... so, how puasa ?? lupa nak wish.. tapi x trlmbatkan nk wish skrng??..jadilah dari x wish lngsong.. sedar x sedar. skjap je kita puasa.. tnggl bape hari lg dah nk raya pulakk.. cukup x puasa ni!!!  kadang2 pelik tngok manusia2 ni.. puasa buat main2.. silap2 puasa lpas pun ada yng x gnti lg.. heyy !! apalah nak jadi.. biarlah tu urusan dia ... biarlah dia settlekan sndiri.. so,, da ada sibuk ke nk braya?? mesti da sibuk cari baju raya nikan?? tak nafikanlag bnde tu. suma org nk bju baru yang cntik2.. tapi berpada2 lah harganya tu.. ni kalau semua nk beli yang bratus2...habis duit.. lps raya masing2 gigit jari... leka sngt shopping smpi abis duit.. pastu duit da x ckup nk sara family.. ish3... bringat2 lah yer berbelanja tu. pesanan ikhlas ni... :)

Monday, July 1, 2013

GMI !! i waiting 4 you

hye...
lama betul tak bukak ini blog.. hahaaa.. Ya Allah .. sepah2 da blog ni... nak kena tukar itu , inilah .. macam2... ermm... ary tu ade buat smbutan hari guru.. so , far ... x de lah best sngt.. biasa2 je..  cume sedih laaa.. ramai cgu nak pindah saat2 kita 0rang dah nak pmr.. banyak da jasa cgu tu kat kita0rng.. baik pulak 2 .. mybe die lg suka dekat mrsm lama dia.. nak buat camne .. urghhhhh... stresss!! hari ni dah 1.7.13.. omr 2.10.13 huh! brpe hari je lagi.. dia punye risau Allah je lah yang tahu... macam2 benda nk kene ingt.. result x tao lah camne .. macam2 kene pikir... waktu ary guru tu.. BWP ade tunjuk montaj bdk2 form 5 2 tahun lps.. Ya Allah .. cemburu giler nak mati... suma dah masuk U.. bkn stakat dlm mlysia je.. luar ngara pun ade.. ade yg dpt GMI lah.. Netherland .. Rusia,.. macam2 lah .. tapi mejo tu sume jurusan medic.. aku ? bapak jauh nyer... aku x penah nk jadi doktor.. ishh ,. nk masuk U mana ni ? ahhaha .. berangan sekejap... tapi siyez kalau dapat GMI mmg syok !! tapi sjak kecik lagi aku suke canada.. tapi x penah tahu ape yang ada dekat sana .. hahaha... sengalkan ? biar la.. pmr pun x lps lagi .. btw,, ade lagi 1 citer .. ary tu ada program motivasi .. bapak syok nyer .. ce bukak ini blog www.abangraja.blogspot.com/ sangat best .. mcm2 bnde die dah buat .. cakap je apa yang dia tak ada ? sume ada.. walaupun pada zahirnya ,, die tergolong dalam org yang x brapa nk sempurna tubuh badannya tapi tu bukan pnghalang dia untk brjaya... dia nak pakai kaki palsu tu pun siksa.. pendek kata sngt sedih kisah hidup die.. tapi dia sntiasa sabar , tabah. boleh jdikan contoh.. mmg tabik gilaahh..   nmpk sngt dia mmg bijak mne x nya.. ijazah dia 2.. master pun ada x slap. tapi yg plng mmbggakan phd dia pun 2.. nmpk x betapa bjaknya dia.. umur x smpai 30 lbh da dapat sume tu.. walaupun byk kkurangan dkt dia tapi nmpk ksgguhan dia blajar... tak semua org blh bljar macam2..  huh!!! x mustahil kita smua bleh jdi cm dia kan ??

Tuesday, March 12, 2013

lumrah hidup

salam :))
 
kehidupan ni pelikkan ? bila kita buat bnde tu sorng2 , msti orng ckp mcm2.. sombonglah , x ada kawan lah , itulah , inilah,, macam2lah... tapi sbnrnya ada sbb lain.. memnglah hidup sorng2 ni bosan tapi x smsttinya kita perlu bergerak kmana2 dngn kawan.. ade jugak masa yng nak sorng2.. hanya kite je tahu... contohlah lagi, bile buat keje kumpulan.. bnyk bnde nk buat.. tapi cube tngk adeke sume orng buat bnde tu ? kerjesama ke ? x kan punya.. kalau ye tahniah laa.. tapi kat cni x ! harapkan orng lain je .. pastu markah waw gempak ! hasil usaha sorng je .. memang x lah kan ! sbb tu sesetngh orng pilih untuk buat sndiri2.. lagi sng.. kalau lambat siap pun , yang kena marah diri sndiri bukan orng lain.. kalau kene puji ,, puas hati sbb hasil usaha sndiri.. xkongsi2.. mmg lah orng ckp kejayaan dikongsi bersama.. tapi bukan bermakna nak harapkan sorng je .. agak2 la wei.. penat kut kaklau stiap bnde nk kena buat sndiri,.. nk tegur , malas nk bazirkan air liur.. ingtkan boleh pikir sndiri. tapi , x pun rupenyer.. aiishh. masalah3.. penah rasa x situasi camtuh ? msti penah gakkan ? apa korng rasa? sakit hatikan ? tapi nk buat camne ? dah mmg bnyk keje yng kena buat pair la grouplah .. mcm2 lah.. huhh... sabo jelah kan ?